• Mårtenstorget 3 223 51 Lund
  • 046 – 15 76 46
  • Boka Bord

V E D

Vad gör en lyckad restaurang? Är det maten? Vinet? Kockarna med sina slevar och kastruller eller är det servitörerna som smidigt dansar mellan borden… är det musiken eller inredningen? Eller är det kanske rent utav gästerna som är den hemliga ingrediensen?

Vi på VED skulle vilja säga att det är den där perfekta känslan som uppstår när härliga gäster hittar till ett ställe med passionerade kockar som använder sina redskap utomordentligt väl, servitörer med glimten i ögat som öppnar upp vinflaskor en efter den andra, bartendrar som skakar loss i baren och diskare som putsar glas och bestick febrilt. När alla bitar faller på plats och alla spelar sin roll, ja då är en krog som allra bäst. Vi på VED anser att det som gör atmosfären hos oss nästintill magisk är just att alla dessa ”ingredienser” gifter sig så väl med varandra och stämning uppstår kväll efter kväll. Det blir till en härlig symfoni av klinkande glas, pizzaspadar som åker in och ut ur vedugnen, skön musik som blandas med sorl av glada människor som förväntansfullt doftar den goda maten som tillagas i vårt öppna kök. 

Den röda tråden vi är måna om att hålla är kvalitét framför allt. Både när det gäller vår inredning och när det gäller allt vi serverar. Vi vill erbjuda våra gäster goda smaker, nya smaker, annorlunda smaker, ja till och med livsförändrande smaker! För vad kan vara mer terapeutisk och lindrande för själen än riktigt god mat tillagad från grunden med fina ingredienser, omsorg och kärlek? Serverat med ett glas fylligt ekologisk rött vin till, sittandes på vår uteservering, så är livet komplett. En liten stund iaf! För det är just det som vi har att erbjuda. En stund hos oss i vår atmosfär. VED slog upp dörrarna i maj 2014 och vår vision har sedan dess varit att skapa en mysig, stimmig och levande miljö där gäster kan mötas och njuta av god mat, eko-öl och utsökta drinkar. Hos oss trängs studenter med barnfamiljer, företagsgäster och de många trevliga turister som vår alltmer växande stad tar emot.

Vi håller öppet alla dagar i veckan och serverar både lunch (traditionell husmanskost med en twist), á la carte i form av mellanrätter (som bäst delas på!) och sist men inte minst, urläckra vedugnsbakade pizzor! Vi jobbar säsongsbetonat med lokala råvaror och producenter och gärna ekologiskt och hållbart. Mer om våra ingredienser hittar ni under respektive meny.

Vi är hedrade över att få vara en del av det självklara i Lund
och ser fram emot att få bjuda er på många stämningsfulla kvällar.

Varmt välkommen till oss på V E D!